Otvoren prvi robinzonski smještaj u Svetom Ivanu Zelini

Otvoren prvi robinzonski smještaj u Svetom Ivanu Zelini

  • OBJAVLJENO 21. 02. 2019. | ZADNJA PROMJENA 30. 11. -0001.

Što je robinzonski turizam? Da li Sveti Ivan Zelina ima potencijal za razvijanje istoga? Da, imate li staru drvenu ili kamenu autentičnu prigorsku kuću na osami, razmislite i krenite. Robinzonski turizam predviđa boravak gostiju u mjestima koja nisu naseljena, odnosno u mjestima lišenima gotovo svih blagodati civilizacije. Posljednjih se godina svjetski turizam sve više okreće onom iskonskom i autentičnom u mjestima koja se posjećuju, a najnoviji trend u tom duhu je robinzonski turizam! Iako se gostu sa uobičajenim, standardnim prohtjevima takav tip odmora može doimati suviše ekstremnim, s obzirom na užurbanu svakodnevnicu i uistinu stresan životni tempo, ne začuđuje činjenica da se sve više gostiju okreće ovom, pomalo radikalnom obliku turizma. Smještaj u robinzonskom stilu pravi je izbor za pustolove novog doba. Robinzonski smještaj najčešće se nalazi u udaljenim uvalama, na malim otocima, šumama, raznim parkovima prirode te ostavlja dojam prave divljine. Turisti koji vole  apsolutni mir i tišinu te boravak u prirodi, oduševiti će se našim prigorskim bregima i zadovoljiti toliko potrebnu dozu avanture.


Robinzonski turizam često podrazumijeva smještaj koji je najčešće bez vode i struje, dakle bez osnovnih suvremenih civilizacijskih potreba, već se kišnica skuplja u cisternama, a struja je solarna, ako je uopće ima. Obično nema tople vode u kući, a tuševi su vanjski. Svi resursi moraju se trošiti racionalno, a opskrbiti se treba prije jer su trgovine često prilično udaljenje. Ministarstvo turizma u svojim uvjetima za otvaranje robinzonskog smještaja navodi: 1) Objekt može ili ne mora biti priključen na infrastrukturu (struju, vodu, kanalizaciju, plin, telefon i sl.) 2) Šatori, prostorija(e) ili prostori za smještaj izrađeni su od lokalnog i prirodnog materijala te prirodne mogućnosti (stare kuće od kamena ili drva, kolibe od trstike ili granja, pećine i sl.), prostorije i prostori neuobičajenog su oblika ili postavljeni na neuobičajeni način (pod zemljom, na stupovima, drvu, vodi, stijeni i slično),  ali ne može biti kontejner odnosno mobilhom 3) Higijenski ispravna pitka i sanitarna voda prema lokalnim uvjetima (iz boca, cisterni, prirodnih izvora, vodovoda i sl.) 4) Korištenje zahoda prema mogućnostima i redovito odstranjivanje komunalnog otpada.

 „Hiža Dragec“ u Donjem Orešju prvi je registriran objekt za pružanje usluga smještaja vrste -robinzonski smještaj u Svetom Ivanu Zelini (http://www.tz-zelina.hr/smjestaj/item/296-hiza-dragec). Otvaranjem novih robinzon smještaja naš grad dobiti će atraktivna odredišta za odmor i razonodu i to za sve one koji žele iskusiti drugačije i ležernije vidove odmora i opuštanja.

Označeno u:

Kontakt

  • Trg Ante Starčevića 13, 10380 Sv. Ivan Zelina, HR
  • +385 1 2061 808

Radno vrijeme

PON-PET
8-16

Ove stranice koriste kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.
U redu