Novosti
"Zelinska kestenijada 2015."
Objavljeno: 12.10.2015 u 11:13

"Zelinska kestenijada 2015."

Zelinska gora ove će jeseni, točnije u nedjelju, 18. listopada 2015. godine biti središte  okupljanja ljubitelja prirode i dobre zabave.


Grad Sveti Ivan Zelina i Turistička zajednica grada Sveti Ivan Zelina i ove su godine organizatori već tradicionalne manifestacije „Zelinske kestenijade 2015.“


Centralno zbivanje održati će se na Kladeščici gdje će na livadama oko planinarskog doma s kojih se širi prekrasan pogled na Zagorje biti raspoređeni sadržaji koje nude naše udruge te bogata ponuda jela i pića, a sve popraćeno dobrom glazbom.


Vitezovi zelingradski i ove godine organiziraju srednjovjekovne aktivnosti na utvrdi Zelingrad i otvaraju vrata svim posjetiteljima uz druženje i pečene kestene. Konjički klub Zelingrad  organizira jahanje na konjima.


 Udruga „Srce“ već nekoliko godina aktivno sudjeluje na kestenijadi te za najmlađe posjetitelje organizira kreativne radionice i prodaju slasnih, domaćih delicija.


Gljivarska udruga „Amanita“ organizira Jesensku gljivarijadu. Gljivari će se na Kladeščici početi okupljati i prijavljivati u ranim jutarnjim satima, nakon čega ih očekuje odlazak u šumu. Pronađene gljive moći će ući u konkurenciju za nagradu. Nakon podjele nagrada slijedi druženje i ručak.


Cesta od „Objekta“ do vrha Kladeščice biti će zatvorena za sva motorna vozila u terminu od 10.30 do 12 sati.
Klub zelinskih biciklista organizira 3. Biciklijadu na kestenijadu koja će početi okupljanjem biciklista na Trgu Ante Starčevića.  Za one koji više vole hodanje i duge šetnje, Udruga „Fit forma“ također organizira okupljanje članova i građana na središnjem gradskom trgu,  odakle kreću istom rutom kao i biciklisti: Biškupec - Kladeščica.Svi zainteresirani građani pozvani su da im se pridruže u vožnji ili pješačenju kao i u sportskim igrama na cilju.


Program trajanja kestenijade predviđen je u vremenu od 9,00 do 17,00 sati, a njegov sadržaj možete preuzeti u galeriji.

 

Novosti
  • Podijeli / Share
  • Ispiši
  • « Povratak