Novosti
Ususret 4. Reviji hrvatskih kratkih filmova "Kratki na brzinu"
Objavljeno: 27.04.2017 u 10:22

Ususret 4. Reviji hrvatskih kratkih filmova "Kratki na brzinu"

 

Četvrtu godinu za redom Sveti Ivan Zelina ugostit će hrvatske i svjetske fimaše na Reviji hrvatskih kratkih filmova Kratki na brzinu. Revija počinje uvodnim zagrebačkim programom 6. lipnja, a glavni zelinski program održat će se u Kinu Zelina od 8. do 11. lipnja.

U već dobro poznatom natjecateljskom programu prikazat će se pedesetak kratkih filmova odabranih putem natječaja. Članice žirija Evelin Stark (Innsbruck Film Campus), Martina Meštrović (animatorica i redateljica) i Sara Renar (glazbenica) izabrat će one najbolje i dodijeliti nagrade u desetak kategorija. Dio natjecateljskog programa je i Croatian Short Pitch, razvojna platforma za kratke filmove u ranim fazama pretprodukcije, čiji pobjednik osvaja novčanu nagradu za razvoj filma, opremu za snimanje i mjesto u glavnom programu Revije po završetku filma.

Zanimljiva filmska rasprava očekuje se na Late night film talks, večernjem razgovoru s filmskim profesionalcima, u kojemu ove godine sudjeluju poznati scenarist i redatelj Ognjen Sviličić te Hrvoje Hribar, bivši ravnatelj HAVC-a.

Popratni program festivala sačinjen od radionica, koncerata i prigodnih druženja odvijat će se većim dijelom u festivalskom parku, koji se po prvi put organizira na Reviji Kratki na brzinu. Očekuju nas koncerti Sare Renar te bendova Moskau i Mačkodlaki, dok će se za popratni umjetnički program pobrinuti gosti s festivala Sedam dana stvaranja.

Reviju i ove godine zajednički pokreću Pučko otvoreno učilište, Turistička zajednica i Grad Sv. Ivan Zelina te umjetnički direktor festivala Toma Zidić sa suradnicima. Više detalja o programu bit će objavljeno na konferenciji za medije u svibnju u zagrebačkoj Booksi.

 

 

 

Novosti
  • Podijeli / Share
  • Ispiši
  • « Povratak