Novosti
2. revija kratkih hrvatskih filmova - Kratki na brzinu
Objavljeno: 10.04.2015 u 12:05

2. revija kratkih hrvatskih filmova - Kratki na brzinu

Kratki na brzinu revija je hrvatskih kratkih filmova koja će ove godine doživjeti svoje drugo izdanje. U Svetom Ivanu Zelini, od 7.-10. svibnja, publiku i sudionike dočekat će pregršt noviteta u sklopu programa revije čiji su organizatori Pučko otvoreno učilište Sveti Ivan Zelina i udruga Arxcultura.

Drugo po redu izdanje donijet će sa sobom Školu filma – Kratki na brzinu, Masterclass predavanja renomiranih filmskih stručnjaka, Croatia Short Pitch natjecanje te, naravno, mnoštvo filmova i bogat popratni zabavni sadržaj.

U četiri dana Revije očekuju nas 82 kratka filma, od čega su 44 u konkurenciji Glavnog programa, retrospektiva Želimira Žilnika – Jutro sa Želimirom, bogati programski blok Zagreb Film Festivala i slovenskih partnera Luksuz produkcije te Udruge Kraken, a koji će u Zelini održati i Okrugli stol.

Publika će, osim toga, biti u prilici pogledati najmanje kino na svijetu – Factum monovolumen, razvojnu platformu Croatian Short Pitch, sudjelovati u kasnovečernjim filmskim razgovorima uz Miroslava Mandića i Želimira Žilnika.

Uz odličan filmski program, na Reviji će biti postavljene i dvije izložbe, video instalacija umjetnice Andree Knezović te umjetnički radovi ilustratorice Revije Hane Tintor.

Službena KNB party zona je YOLO bar gdje Vas svih četiri večeri čeka bogat zabavni program.

Za razliku od prošle godine Revija će prema pravilima struke vršiti pomnu selekciju filmova. Izabrani filmovi prema odluci žirija moći će osvojiti nagrade za najbolji film, režiju, glumu, montažu, scenarij, fotografiju, animaciju, grafičko oblikovanje, orginalnu glazbu, scenografiju i kostimografiju. Također, Revija ove godine uvodi i Nagradu publike gdje će i publika imati prilike odlučiti o svojim favoritima.

Novosti
  • Podijeli / Share
  • Ispiši
  • « Povratak