Novosti
Izložbe u Muzeju Sv.Ivan Zelina
Objavljeno: 27.10.2017 u 10:18

Izložbe u Muzeju Sv.Ivan Zelina

Jesen kolekcionara: Izložba Valentaković

Izložba se otvara u petak 27. listopada 2017. u 19,00 sati te ostaje otvorena do 12. siječnja 2018.

Muzej Sveti Ivan Zelina pokrenuo je projekt „Jesen kolekcionara“ s ciljem da se zelinskim kolekcionarima omogući prezentacija i izlaganje zbirki na kojima neki od njih rade i cijeli život, a koje su značajne za kulturu, povijest, etnologiju, umjetnost. Jedan od tih kolekcionara svakako je Zdravko Valentaković koji se sakupljanjem bavi cijeli život, te čije kolekcije su nadaleko poznate i izvan granica Hrvatske.

Izložbom kolekcija Zdravka Valentakovića naš muzej izražava svoju zahvalnost i priznanje ovom neumornom sakupljaču na njegovoj brizi, trudu, znanju i upornosti kako bi od zaborava otrgnuo dijelove baštine koja neumorno klizi u zabor

 

                                                   

 


 

Izložba: Vjenceslav Richter

Ove godine slavimo sto godišnjicu rođenja i petnaest godina od smrti jednog od najvećeg i najvažnijeg hrvatskog arhitekta, kipara, slikara, teoretičara dizajna i arhitekture. Prisjećamo se također života i uspjeha jednog od naših sugrađana. Nije svakodnevna pojava da brojčano malo naselje stvori toliko slojevitu i kompleksnu ličnost, zanimljive biografije i još većih životnih uspjeha kao što je Vjenceslav Richter.

Dokumentarističku izložbu Vjenceslav Richter (1917. - 2017.) možete posjetiti svaki radni dan od 8h do 14h. Izložba će biti otvorena do prosinca 2017. godine.

Više o izložbi pročitajte na stranicama Muzeja: https://www.muzej-zelina.hr/hr/izlozbe/vjenceslav-richter-1917-2017/

 

                                                               

 

Novosti
  • Podijeli / Share
  • Ispiši
  • « Povratak